De oorsprong van de naam

De naam zegt het eigenlijk zelf ‘leefmilieubewust’ is een site ontworpen om advies te delen om milieu bewuster te kunnen leven.
Hierbij zijn alle elementen van het woord belangrijk namelijk leven, milieu en bewust.
Het leven gaat zowel om het te blijven genieten maar ook om de natuur en anderen een kans te geven om te leven.
Dus niet leven ten koste van elkaar maar eerder leven in samenspraak en harmonie met alle aspecten van het milieu.
Het milieu is de levensfeer van alle levende organismen en natuur rondom ons.
De omgeving waarin we leven willen natuurlijk respecteren en verzorgen zodat we zowel aan de huidige noden als aan toekomstige noden kunnen voldoen.
Het aspect bewust slaat enerzijds op het actief nadenken over de impact van ons bestaan op het milieu.
Anderzijds willen we ook graag anderen bewust maken en zaken delen en bijleren zodat we onze kennis kunnen verspreiden.

De aanpak


Dit willen we doen aan de hand van wetenschappelijke onderbouwde artikels te schrijven die doch toegankelijk moeten zijn voor iedereen.
Maar ook door een challenge op te richten om onze bezoekers rekening te laten houden met hun ecologische voetafdruk.

Waarbij jullie als bezoekers punten kunnen verdienen door leuke artikels te schrijven, zelf jullie voetafdruk te verkleinen…

De onderdelen

Om een klein overzicht te behouden is de site opgedeeld in verschillende peilers (leven, werken, bouwen, wetenschap, challenge).
Hierdoor kan je gemakkelijker de informatie die je zoekt vinden.

Leven: Dit deel gaat voornamelijk over de huishoudelijke taken en het gezin. Door bijvoorbeeld artikels te schrijven over manieren om je impact op het milieu te beperken bij het koken.

Werken: Op welke manier kan ik werken met een minimale ecologische voetafdruk. Hier vind je tips over alternatieve manieren van transport, maar ook over effeciënt thuiswerken.

Bouwen: Je woning of de plaats waar je je thuis voelt kan zeker energie effecient worden gebouwd of verbouwd. Hier vind je informatie over zonnepannelen en thermische pompen.
Maar ook over SMART toestellen zoals de Google Home en Nest en hun impact op jouw leven.

Wetenschap: Omdat het belangrijk is om de kennis die verzameld is door de wetenschappers kan je hier laatste wetenschapsnieuws lezen of definities van bepaalde begrippen.
Het doel is dat deze blog door iedereen kan worden begrepen.

Challenge: Zin om de uitdaging aan te gaan? Hier kom je alles te weten over de challenge, op welke manier kan ik mij inschrijven en hoe weet ik hoe goed ik bezig ben?
Hier worden ook prijzen uitgedeeld.

Over ons

Misschien zijn jullie nu wel zeer nieuwsgierig om meer te weten te komen over ons?

Laatste nieuwe blogposts

 • Kobo ereaders vergelijken
  Ben je op zoek naar meer informatie over de verschillende types Kobo ereaders en op welke manier je deze best kan vergelijken? Dan hoop ik je met dit artikel op weg te zetten.
 • Fairtrade chocolade
  Denk je dat alle chocolade hetzelfde is? In dit artikel nemen we een kijkje naar fairtrade chocolade. Waarom zou je ervoor moeten kiezen en welke merken verkopen fairtrade chocolade?
 • Zero waste tijdens corona
  De coronaviruspandemie heeft zeker veel veranderd. Van de dingen die we eigenlijk niet/niet meer mogen doen, tot de gewoontes die we hebben moeten heroverwegen en dan die we hebben besloten te veranderen, lijken er maar weinig aspecten van het dagelijks leven onaangeroerd te blijven. Als het gaat om zero waste, low waste en plastic-free living, […]
 • Fair trade: alles wat je wilt weten
  Fair trade? Hoe onstond het concept, aan welke voorwaarden moet worden voldaan?
 • Sodastream Crystal
  De SodaStream Crystal is vergelijkbaar met het originele apparaat dat het mogelijk maakt om thuis spuitwater te maken in plaats van flessen spuitwater te kopen die soms verloren gaan. De Crystal versie is iets kleiner dan het origineel, wat het makkelijker maakt om op een aanrecht te houden omdat het niet zoveel ruimte in beslag […]