De oorsprong van de naam

De naam zegt het eigenlijk zelf ‘leefmilieubewust’ is een site ontworpen om advies te delen om milieu bewuster te kunnen leven.
Hierbij zijn alle elementen van het woord belangrijk namelijk leven, milieu en bewust.
Het leven gaat zowel om het te blijven genieten maar ook om de natuur en anderen een kans te geven om te leven.
Dus niet leven ten koste van elkaar maar eerder leven in samenspraak en harmonie met alle aspecten van het milieu.
Het milieu is de levensfeer van alle levende organismen en natuur rondom ons.
De omgeving waarin we leven willen natuurlijk respecteren en verzorgen zodat we zowel aan de huidige noden als aan toekomstige noden kunnen voldoen.
Het aspect bewust slaat enerzijds op het actief nadenken over de impact van ons bestaan op het milieu.
Anderzijds willen we ook graag anderen bewust maken en zaken delen en bijleren zodat we onze kennis kunnen verspreiden.

De aanpak


Dit willen we doen aan de hand van wetenschappelijke onderbouwde artikels te schrijven die doch toegankelijk moeten zijn voor iedereen.
Maar ook door een challenge op te richten om onze bezoekers rekening te laten houden met hun ecologische voetafdruk.

Waarbij jullie als bezoekers punten kunnen verdienen door leuke artikels te schrijven, zelf jullie voetafdruk te verkleinen…

De onderdelen

Om een klein overzicht te behouden is de site opgedeeld in verschillende peilers (leven, werken, bouwen, wetenschap, challenge).
Hierdoor kan je gemakkelijker de informatie die je zoekt vinden.

Leven: Dit deel gaat voornamelijk over de huishoudelijke taken en het gezin. Door bijvoorbeeld artikels te schrijven over manieren om je impact op het milieu te beperken bij het koken.

Werken: Op welke manier kan ik werken met een minimale ecologische voetafdruk. Hier vind je tips over alternatieve manieren van transport, maar ook over effeciënt thuiswerken.

Bouwen: Je woning of de plaats waar je je thuis voelt kan zeker energie effecient worden gebouwd of verbouwd. Hier vind je informatie over zonnepannelen en thermische pompen.
Maar ook over SMART toestellen zoals de Google Home en Nest en hun impact op jouw leven.

Wetenschap: Omdat het belangrijk is om de kennis die verzameld is door de wetenschappers kan je hier laatste wetenschapsnieuws lezen of definities van bepaalde begrippen.
Het doel is dat deze blog door iedereen kan worden begrepen.

Challenge: Zin om de uitdaging aan te gaan? Hier kom je alles te weten over de challenge, op welke manier kan ik mij inschrijven en hoe weet ik hoe goed ik bezig ben?
Hier worden ook prijzen uitgedeeld.

Over ons

Misschien zijn jullie nu wel zeer nieuwsgierig om meer te weten te komen over ons?

Laatste nieuwe blogposts

 • Duitsland zal bij de sluiting van alle 84 koolcentrales in focussen op het gebruik van hernieuwbare energie
  Berlijn 2019 Duitsland, een van ‘s werelds grootste verbruikers van steenkool, zal alle 84 van zijn kolengestookte centrales in de komende 19 jaar sluiten om zijn internationale verplichtingen in de strijd tegen de klimaatverandering na te komen, zei een regeringscommissie zaterdag. De aankondiging betekende een significante verschuiving voor het grootste land van Europa – een […]
 • Duitsland verbant plastic producten voor eenmalig gebruik
  Er zijn zoveel goede redenen waarom veel landen in de wereld, waaronder Duitsland, hebben overwogen om plastic producten voor eenmalig gebruik voor eens en altijd te verbieden. Trouw aan de naam, plastic voorwerpen die ontworpen zijn om eenmalig te worden gebruikt en daarna worden weggegooid. Wat erger is met de plastic producten voor eenmalig gebruik, […]
 • Milieubewuster leven in kleine stapjes
  Milieubewuster leven in kleine stapjes Als je bezig bent met milieubewust leven, dan kan het ineens erg overweldigend zijn om te bepalen waar je begint. Je wilt het liefst alles in 1 keer perfect doen en baalt als je iets fout hebt gedaan. Maar zodra je die perfectie loslaat, zul je zien dat je prima […]
 • Zero waste producten in persoonlijke verzorging
  Ben jij geïnteresseerd geraakt in zero waste producten? Dan ben je vast benieuwd naar onze tips voor zero waste producten in persoonlijke verzorging.
 • Het jaar van de bij
  Het jaar van de bij Bijen zijn belangrijk. Ze zijn namelijk één van de belangrijkste schakels in de voedselketen. Toch gaat het anno 2012 steeds minder goed met de bijen. Eén van de grote problemen voor de bijen is dat het aantal bloemen alsmaar afneemt. Dit betekent ook dat er steeds minder nectar is. Daardoor […]