Over leefmilieubewust

Laatste blogs

Over leefmilieubewust

De oorsprong van de naam

De naam zegt het eigenlijk zelf ‘leefmilieubewust’ is een site ontworpen om advies te delen om milieu bewuster te kunnen leven.
Hierbij zijn alle elementen van het woord belangrijk namelijk leven, milieu en bewust.
Het leven gaat zowel om het te blijven genieten maar ook om de natuur en anderen een kans te geven om te leven.
Dus niet leven ten koste van elkaar maar eerder leven in samenspraak en harmonie met alle aspecten van het milieu.
Het milieu is de levensfeer van alle levende organismen en natuur rondom ons.
De omgeving waarin we leven willen natuurlijk respecteren en verzorgen zodat we zowel aan de huidige noden als aan toekomstige noden kunnen voldoen.
Het aspect bewust slaat enerzijds op het actief nadenken over de impact van ons bestaan op het milieu.
Anderzijds willen we ook graag anderen bewust maken en zaken delen en bijleren zodat we onze kennis kunnen verspreiden.

De aanpak


Dit willen we doen aan de hand van wetenschappelijke onderbouwde artikels te schrijven die doch toegankelijk moeten zijn voor iedereen.
Maar ook door een challenge op te richten om onze bezoekers rekening te laten houden met hun ecologische voetafdruk.

Waarbij jullie als bezoekers punten kunnen verdienen door leuke artikels te schrijven, zelf jullie voetafdruk te verkleinen…

De onderdelen

Om een klein overzicht te behouden is de site opgedeeld in verschillende peilers (leven, werken, bouwen, wetenschap, challenge).
Hierdoor kan je gemakkelijker de informatie die je zoekt vinden.

Leven: Dit deel gaat voornamelijk over de huishoudelijke taken en het gezin. Door bijvoorbeeld artikels te schrijven over manieren om je impact op het milieu te beperken bij het koken.

Werken: Op welke manier kan ik werken met een minimale ecologische voetafdruk. Hier vind je tips over alternatieve manieren van transport, maar ook over effeciënt thuiswerken.

Bouwen: Je woning of de plaats waar je je thuis voelt kan zeker energie effecient worden gebouwd of verbouwd. Hier vind je informatie over zonnepannelen en thermische pompen.
Maar ook over SMART toestellen zoals de Google Home en Nest en hun impact op jouw leven.

Wetenschap: Omdat het belangrijk is om de kennis die verzameld is door de wetenschappers kan je hier laatste wetenschapsnieuws lezen of definities van bepaalde begrippen.
Het doel is dat deze blog door iedereen kan worden begrepen.

Challenge: Zin om de uitdaging aan te gaan? Hier kom je alles te weten over de challenge, op welke manier kan ik mij inschrijven en hoe weet ik hoe goed ik bezig ben?
Hier worden ook prijzen uitgedeeld.

Over ons

Misschien zijn jullie nu wel zeer nieuwsgierig om meer te weten te komen over ons?

Laatste nieuwe blogposts

 • Energielabel apparaten betekenis
  Energielabel apparaten betekenis Oorsprong energielabel De energielabels die op apparaten zijn geplaatst, zijn een initiatief van de Europese Unie dat ontstond in 1994 en volcontinu werd verbeterd gedurende jaren. Het doel van de energielabels was tweeledig. Enerzijds wou men technologische vooruitgang en innovatie stimuleren om efficiënter met energie om te gaan. Anderzijds is deze informatie […]
 • Ecologisch bouwen
  Ecologisch bouwen
 • Waterverbruik verlagen
  Ongeveer 110 liter water vloeit er dagelijks door onze leidingen. Dit wordt voornamelijk gebruikt om ons te wassen maar ook om het toilet door te spoelen. Aan de hand van dit artikel krijg je tips om het waterverbruik te verlagen.
 • Luchtkwaliteit
  De luchtkwaliteit: Hoe gaat het daarmee en wat bepaalt dat? Een van de voordelen van deze coronavirus is dat de luchtkwaliteit zogezegd omhoog is gegaan. Nu de mensen minder naar buiten gaan en minder in auto’s rijden gaat de graad van C02 ook automatisch omlaag. Maar hoe veel verschil maakt het nu allemaal echt en […]
 • Koffie zonder filter
  Koffie zonder filter Hoeveel keer per week haal je een koffie op voor onderweg? Gebruikt u altijd een wegwerpbeker? En via welke methode zet u om thuis koffie? De koffie-industrie heeft gevolgen voor het milieu in de hele toeleveringsketen, maar je kunt het verschil maken met enkele kleine veranderingen op het niveau van de consument. […]