Ik kan niet slapen!

Ontzettend veel mensen hebben last van slapeloosheid. Dit is een hele vervelende kwaal en heeft vaak veel invloed op het dagelijks leven. Er zijn een aantal dingen die je kunt uitproberen om slapeloosheid tegen te gaan.
Ten eerste kun je gezond eten. Ja, ik blijf hier op hameren, maar zo zie je maar weer dat gezond eten overal goed voor is. Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van caffeïne. Hetzelfde geldt voor suiker. Eet het avondeten zo vroeg mogelijk. Dit bevordert een goed slaapritme.
Acupunctuur, ik heb dit nog nooit gehad, maar het schijnt veel problemen te verhelpen. Voor van alles kun je, op een wat natuurlijkere manier, een behandeling krijgen. Je lichaam is na zo een behandeling weer in balans.
Een valeriaan, ook wel ‘kattenkruid’ genoemd, is een plant dat de slaap schijnt te bevorderen. Ook kamille en lavendel schijnen bevorderend te zijn voor de slaap.
Verder zijn er nog standaard tips, zoals: een warm bad of een warme douche nemen voor het slapengaan, overdag veel bewegen of een boek lezen voordat je gaat slapen.
Ik wens je veel succes met deze methodes! Slaap lekker.