Stralingen door mobieltjes

De laatste tijd komen mobiele telefoontjes steeds vaker negatief in het nieuws. Het gerucht gaat dat het mobieltje elektromagnetische golven zou uitstralen. En dit zou het ergste zijn wanneer je je mobiel in je broekzak draagt. Uit een onderzoek in de VS blijkt dat deze stralingen slecht zou kunnen zijn voor sperma. Ook in Frankrijk zijn er scholen die het gebruik van een GSM verbieden wegens gezondheidsredenen.
Het gebruik van mobiele telefoons begint toch een beetje tricky te worden. Ik vind dat we op het gebruik hiervan mogen letten. Dit kunnen we doen door kinderen zo min mogelijk in aanraking te laten komen met mobieltjes. En ook zorgen dat jouw kinderen op een zo laat mogelijke leeftijd een mobiel aanschaffen. Verder is het goed om je mobieltje niet de hele dag bij je lichaam te houden, maar hem in je tas te laten of op je bureau te leggen. Je zou tijdens het bellen ook beter gebruik kunnen maken van oortjes of je mobiel op luidspreker kunnen zetten. En wanneer je gaat slapen kun je het beste je mobiel helemaal uitzetten in plaats van op stand-by.
Als je alleen al deze kleine maatregelen neemt, ontwijk je de stralingen al iets meer. Let goed op jezelf en hoe je omgaat met je mobiel. Ik zal hier ook moeite mee hebben, maar ik ga er ook meer op letten. We kunnen het!