In steeds meer huishoudens zie je dat de traditionele stofzuiger tegenwoordig plaatsmaakt voor een robotstofzuiger. Robotstofzuigers zijn slimme huishoudelijke apparaten die de vloeren in huis automatisch reinigen. De meeste robotstofzuigers kunnen hun omgeving perfect in kaart brengen (plaatsbepaling), laten geen lelijke veegstrepen achter, kunnen obstakels gemakkelijk omzeilen of beklimmen en laden zich automatisch op. Technisch gezien bestaat een robotstofzuiger in de meeste gevallen uit een afstandssensor voor de lokalisatie en flexibele bumpers en een infraroodsensor om eventuele obstakels te detecteren en te vermijden.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Doordat robotstofzuigers over het algemeen minder elektriciteit verbruiken in vergelijking met traditionele stofzuigers zijn de verbruikskosten lager en zijn ze beter voor het milieu. Wil je dus efficiënter omgaan met het elektriciteitsverbruik, dan is een robotstofzuiger een goede keuze.

Daarnaast lever je door het gebruik van een robotstofzuiger ook een bijdrage aan een verminderde productie van plastic en materialen. Doordat een robotstofzuiger een stofzuiger zonder zak is, hoeft er niet telkens een nieuwe stofzuigerzak geplaatst te worden. Nooit meer zoeken naar het juiste formaat stofzuigerzak – je hoeft alleen maar de stofopvangbak te legen. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee!

Beste robotstofzuiger zonder zak

Er zijn vele verschillende robotstofzuigers zonder zak op de markt, ieder met zijn eigen specificaties en classificaties. Maar wat is nou de beste robotstofzuiger? Dit is heel afhankelijk van de toepassing en de eisen die je er zelf aan stelt. Wij zetten hieronder 3 goede keuzes uiteen.

  • iRobot Roomba 960 – Deze robotstofzuiger is één van de meest uitgebreide versies in zijn soort. Dit zit vooral in de geavanceerde sensoren waarmee de robotstofzuiger de ruimte scant en een zo efficiënt mogelijk schoonmaakplan maakt. Daarnaast scant deze stofzuiger waar vuil zich voornamelijk ophoopt en focust zich hier extra op.
  • Blaupunkt Bluebot Xboost – Deze robotstofzuiger haalt tijdens het stofzuigen ook direct een vochtige doek over de vloer, voor een nog beter resultaat. Op dezelfde manier haalt deze robotstofzuiger tijdens het stofzuigen ook het fijnstof van de grond. De robot is gemakkelijk te bedienen via een app op je telefoon.
  • iRobot Roomba i7 – Deze zakloze robotstofzuiger gaat met enorme zuigkracht op systematische wijze het hele huis door. Zelfs het kleinste vuil wordt opgezogen, terwijl jij er niets voor hoeft te doen!

Robotstofzuiger & Huisdieren

Als je huisdieren bezit, weet je dat stofzuigen een constante noodzaak is, zelfs voor kortharige honden en -kattenbezitters. Dierenharen en stof kunnen zich in huis ophopen, wat kan leiden tot tal van gezondheidsproblemen voor jouw huisdier, maar ook voor jou en je gezin.

Robotstofzuigers staan bekend om hun enorme zuigkracht. Dus het opzuigen van haren en huidschilfers gebeurt effectief en zorgvuldig, zonder dat je zélf het hele huis moet doorlopen. Daarnaast komen ze op plekken waar het lastiger is om handmatig bij te komen, zoals onder banken, kasten en in hoekjes waar jouw huisdier graag ligt.

Met een robotstofzuiger kan het haar van huisdieren snel en eenvoudig worden opgeruimd. Het enige wat jij moet doen, is regelmatig de opvangbak te legen.

Beste robotstofzuiger voor huisdieren

Er zijn vele verschillende soorten robotstofzuigers te koop, ieder met zijn eigen specificaties en classificaties. Maar wat is nou de beste robotstofzuiger wanneer je huisdieren hebt? Wij zetten hieronder 3 goede keuzes op een rijtje.

  • iRobot Roomba e5 – De twee ronddraaiende middenborstels van deze zakloze robotstofzuiger zorgen ervoor dat grove vuildelen niet vastklitten in de zuigmond en deze blokkeert. Vooral erg handig als je huisdieren hebt. Dierharen opzuigen was nog nooit zo gemakkelijk!
  • Eufy by Anker Robovac 35C – Met dit type haal je een robotstofzuiger met enorme zuigkracht in huis, die je door middel van een app op je telefoon vanuit je luie stoel kunt bedienen. De robotstofzuiger rijdt willekeurig door je huis, maar wanneer hij een tapijt of vloerkleed oprijdt, wordt de zuigkracht automatisch verhoogd. Hierdoor pakt de robot ook dierenharen op van de ruwe ondergrond.
  • iLife V3s Pro – Als je op zoek bent naar een robotstofzuiger die effectief dierenharen opzuigt, dan is dit type de perfecte keuze voor jou. Hij heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een lange levensduur.