De voordelen van een sodastream

De voordelen van een sodastream
De voordelen van een sodastream

Hoe een sodastream gebruiken?

Een Sodastream is een keukenapparaat waarmee je zelf heerlijk bruisend water kan maken maar ook zelf je eigen frisdranken. Dit doe je door zelf je fles te vullen met kraanwater en via het toestel kan je met de CO2-cilinders het water doen bruisen.

De voordelen van een sodastream

Als zware spuitwaterfanaat die dagelijks toch minimum 1.5 liter drinkt heb ik lang zitten twijfelen over de aankoop van een sodastream. Ik twijfelde enerzijds aan de kwaliteit van het bruisend water, ik verkies namelijk de sterk bruisende dranken en anderzijds dacht ik dat het moeilijker was om de gascilinders te kopen.

Maar nu ik de sodastream spirit one touch zelf een dikke vier maanden in bezit heb ben ik er laaiend enthousiast over. Dit zijn voor mij de grootste voordelen

  • Gemak: Het is zeer eenvoudig om snel een fles spuitwater te maken en je moet niet meer naar de winkel om grote hoeveelheden flessen te kopen.
  • Duurzaam: Met 4 herbruikbare sterke flessen heb ik voldoende en vul ik mijn PMD-zak niet langer met gigantische hoeveelheden PET-flessen. Volgens Sodastream zou een fles 2800-PET-flessen vervangen!
  • Goedkoop: Ik was een verwoede San Pellegrino drinker wat ongeveer €1 was per liter water. Terwijl ik nu veel goedkoper af ben.

Waar sodastream CO2 cilinder omruilen?

Mijn grootste bezorgdheden namelijk de bruisendheid van het water en de vindbaarheid van de sodastream CO2 was vrij eenvoudig. Ik kon namelijk steeds in de Colruyt terecht voor mijn cillinders en ook andere grote ketens zoals de Carrefour en de Brico verkochten de gas cilinders. Daarnaast zijn er ook heel wat verschillende smaken beschikbaar, als mijn kleine neefjes op bezoek komen en zin hebben in frisdrankje kan ik hun steeds verassen met leuke smaken.

Wel heb ik als grote tip om ervoor te zorgen dat je meer dan twee gasflessen in huis hebt. Het is namelijk zo dat je niet zo makkelijk in de gaten kan houden hoe lang je huidige gasfles nog mee zal gaan.

Is bruisend water Sodastream goedkoper?

Sodastream zelf zegt dat je ongeveer 60 liter bruiswater per cilinder kan maken. Zelf heb ik het spuitwater liefst iets bruisender en haal er ongeveer 50 liter uit. De kostprijs voor een cilinder is ongeveer 13 euro (exclusief statiegeld). De prijs van kraanwater is zodanig goedkoop in België dat dit quasi geen impact heeft op de prijs van het spuitwater.

Om het iets goedkoper te maken kan je er ook voor kiezen om zelf je CO2 adapters te hervullen of een koppelstuk te gebruiken. Op deze manier kan op een zeer goedkope manier zelf spuitwater maken aan.

SpuitwaterAankoopprijsPrijs per liter
San Pellegrino€ 0,90
SPA€ 0,70
Everyday€ 0,43
Sodastream€ 0,26
Sodastream (eigen)€ 50 + € 20€ 0,10


Bereken hier zelf de terugverdientijd van je Sodastream

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *