De SodaStream Crystal is vergelijkbaar met het originele apparaat dat het mogelijk maakt om thuis spuitwater te maken in plaats van flessen spuitwater te kopen die soms verloren gaan. De Crystal versie is iets kleiner dan het origineel, wat het makkelijker maakt om op een aanrecht te houden omdat het niet zoveel ruimte in beslag neemt.

De SodaStream Crystal is een modern uitziende bruiswatermaker die gebruik maakt van glazen karaffen in plaats van de plastic koolzuurhoudende flessen die de meeste SodaStream machines gebruiken. De Soda Maker Club raadt deze soda machine aan voor gebruikers die een stevig apparaat van goede kwaliteit willen dat lang meegaat.

Sodastream Crystal
Sodastream Crystal

Kenmerken:

  • Flessenslotmechanisme: Plaatsen van de glazen karaf in het onderste deel van de sodamachine.
  • Afmetingen: 6.25″W x 17.2″H x 10.5″D.
  • Navulmethode: SodaStream Carbonatoren (60L of 130L)
  • Bouw: Metaal en kunststof
  • Garantie: 2 jaar beperkte garantie

Wat is inbegrepen
Wordt geleverd met de sodamaker, een 60L carbonator en een glazen karaf van één liter.

Hoe te gebruiken

De SodaStream Crystal is eenvoudig te gebruiken, maar is niet de meest efficiënte sodastream die er is, omdat je elke keer de kop omhoog en omlaag moet brengen.

  • Vul het glazen karaf met water.
  • Ontgrendel de sodastream , til de kop op en steek de glazen karaf in het onderste gedeelte.
  • Laat de kop op de glazen karaf zakken en sluit deze weer af.
  • Druk op de knop aan de bovenkant voor 3 luide buzzy’s of tot het gewenste spuitwatergraad is bereikt.
  • Open de sodamaker, til de kop op en neem de glazen karaf eruit.


Vullingen

De SodaStream Crystal gebruikt 60L SodaStream gascilinders die, zoals hun naam al aangeeft, een hoeveelheid spuitwater van ongeveer 60L water mogelijk maken (de meeste gebruikers rapporteren echter rond de 50L spuitwater). Lege cilinders kunnen worden ingeruild voor volledige CO2-cilinders bij verschillende winkels.

Onze beoordeling

Het SodaStream Kristal onderscheidt zich vooral door het gebruik van glazen karaffen in plaats van plastic koolzuurhoudende flessen. Ook heeft het een zeer goede bouwkwaliteit, zelfs voor de prijs. Bovendien profiteert het van een uniek modern design dat er in de meeste keukens goed uitziet.

Terwijl de fles op zijn plaats staat, vergrendelt de SodaStream automatisch, zodat hij niet verschuift terwijl de soda de fles vult. Er zit ook een beker in die ervoor zorgt dat de fles niet beweegt terwijl de frisdrank wordt afgegeven. Dit is een voordeel, ook al is het moeilijk om de fles te verwijderen als deze vol is.

Een ecologische optie is dat de machine gebruik maakt van glazen flessen. Dit geeft de machine een beetje een klassieker bij het maken van frisdrank in plaats van het gebruik van veel plastic flessen die gewoon worden weggegooid.

De glazen flessen kunnen eenvoudig worden gewassen en opnieuw worden gebruikt, wat prettig is voor een groter gezin. Een nadeel van de SodaStream Crystal is dat het iets duurder is. Omdat er wel glazen flessen worden gebruikt.

Er zijn geen batterijen of elektrische snoeren bij de machine. Het enige wat u hoeft te doen is de CO2-bus en de fles frisdrank die u wilt maken te installeren voordat u op een knop drukt om uw drankje te maken. Dit is een nieuwe versie van de originele SodaStream.

Al bij al is het een goede machine om op een aanrecht te hebben. Met al het metaal waar de machine van gemaakt is en het glas, biedt het een elegante en verfijnde look voor de keuken, iets wat het originele apparaat niet heeft geleverd. U kunt zo veel of zo weinig van de C02-gas gebruiken als u de machine gebruikt, afhankelijk van het feit of u een fles voor meerdere personen maakt of alleen voor uzelf. U kunt ook bruisend water maken met de SodaStream Crystal.

Sodastream kopen bij Bol

VoordelenNadelen
– Glazen flessen kunnen in vaatwas
– Duurzamer dan plastiek flessen
– Mooier design
– Glazen flessen houder spuitwater langer fris
– Geen stopcontact nodig
– Iets duurder dan de Sodastream One Touch